Ciasto:
- 4 jaja
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki kakao
- 1 łaska łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników upiec biszkopt. Oczywiście trzeba zachować kolejność dodawania produktów - co gwarantuje udany wypiek.
Masa:
- 1000 g śmietany 36%
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 3 łyżki żelatyny
- 2 łyżki kakao
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Lekko ostudzić ( nie może być gorąca, ani zimna).
Schłodzoną śmietanę ubić. Pod koniec ubijania sypać cukier, ciągle ubijając. Dosypać kakao i wlać letnią żelatynę. Dobrze wymieszać. Wyłożyć na zimny biszkopt.
Na wierzch:
- 4 agrestowe galaretki
Rozpuścić według przepisu na opakowaniu i zimną, lekko tężejącą wylać na masę. Udekorować według swojego pomysłu. U mnie owoce z kompotu i kokos.
Podsumowanie... Dla mnie pychota!